Waarde auto bepalen

Zeg eens eerlijk: weet u wat uw auto waard is? En weet u hoe u de waarde van uw auto kunt bepalen? De waardebepaling is belangrijk als u uw auto wilt verkopen of inruilen. Bij Autorola kun u de waarde van uw auto bepalen. En u kunt hem verkopen via de Autorola Verkoopservice.

Waarde auto bepalen: belangrijk bij verkoop

Het is natuurlijk goed om de waarde van uw auto te bepalen als u hem wilt verkopen of inruilen. Zo kunt u beter vaststellen of het bod dat op uw auto wordt gedaan in de buurt komt van de werkelijke waarde van uw auto. De waarde van uw auto hangt onder meer af van de staat waarin hij verkeert. Parkeerschades en dergelijke kunnen van invloed zijn op de waarde van uw auto. Verder is de waarde van de auto afhankelijk van de kilometerstand en het bouwjaar. En daarnaast is het bij het bepalen van de waarde van groot belang of er op de tweedehands markt veel vraag is naar de betreffende auto. Of met andere woorden: is hij 'courant' of juist niet. Ook de kleur van de auto en de opties waarmee hij is uitgerust kunnen van grote invloed zijn op de waarde.

Met Autorola de waarde van uw auto bepalen

U kunt de waarde van uw auto bepalen met behulp van de Autorola/Bovag koerslijst. Die geeft de taxatiewaarden van Bovag Autobedrijven bij aan- en verkoop door het autobedrijf. Deze richtprijzen zijn van toepassing op een gemiddelde auto van het gespecificeerde merk en type, in de opgegeven uitvoering en met de opgegeven kilometerstand. De richtprijzen gaan uit van een schadevrije auto in een goede staat van onderhoud. In uw situatie zijn hier twee richtprijzen van belang: 'Inruil bij autobedrijf' en 'Verkoop tussen particulieren'.

Ook bij de Autorola Verkoopservice kunt u snel de waarde van uw auto bepalen. U vult het kenteken en de kilometerstand in en ontvangt direct een e-mail met een indicatie van de waardebepaling van uw auto. Let wel: deze waarde komt op heel een andere manier tot stand dan de richtprijs van de Autorola/Bovag koerslijst. De waarde-indicatie van de Autorola Verkoopservice is namelijk een gemiddelde van eerder gedane biedingen op vergelijkbare auto's. Hiermee krijgt u een globaal idee over de mogelijke opbrengst van uw auto als u deze zou verkopen via de Autorola Verkoopservice. Deze waarde-indicatie zal wat lager uitvallen dan het 'Inruil bij autobedrijf' bedrag uit de Autorola/Bovag koerslijst. Dat komt omdat er in deze situatie geen sprake is van inruil maar van inkoop.

Als u heel precies de waarde van uw auto wilt bepalen, vraag dan een gegarandeerd bod aan bij de Autorola Verkoopservice. Dit kost € 29,95. U moet dan een aantal gegevens invullen en foto's van de auto opsturen. Vervolgens ontvangt u binnen twee of drie dagen een bod waarin heel nauwkeurig rekening is gehouden met de specifieke staat van uw auto, de kleur, de opties en eventuele schade of gebruikssporen.

Uw auto verkopen via de Autorola Verkoopservice

Met het gegarandeerde bod van de Autorola Verkoopservice op zak staat u sterk als u met een dealer gaat onderhandelen over de inruilprijs van uw auto. U weet nu immers wat uw auto zeker kan gaan opbrengen. Maar u kunt er ook voor kiezen om uw auto niet in te ruilen, maar hem te verkopen via de Autorola Verkoopservice, voor het gegarandeerde bod dat u heeft ontvangen. De inruilprijs die de dealer biedt voor uw huidige auto lijkt misschien aantrekkelijker. Maar over de prijs van de auto die u wilt kopen kunt u dan meestal niet meer scherp onderhandelen. Als u uw huidige auto eerst zelf verkoopt via de Autorola Verkoopservice, dan heeft u uw handen vrij. En kunt u op een nieuwe of jong gebruikte auto een behoorlijke korting bedingen bij de dealer. Zo bent u per saldo toch voordeliger uit.

Autorola Verkoopservice vergelijken

  Autorola
Autoverkoopservice
Inruilen bij de dealer Zelf verkopen aan particulier
Hoe snel kan ik mijn auto verkopen? Gegarandeerd verkocht binnen 3 werkdagen. Afhankelijk van levertijd nieuwe auto. Onzeker. Sterk afhankelijk van prijs en belangstelling.
Krijg ik een goede prijs voor mijn auto? Redelijke prijs, maar wel altijd een gegarandeerd bod. Onduidelijk. Hangt samen met de aankoopprijs van de nieuwe auto. Bij veel belangstelling en goed onderhandelen kan er een goede prijs uit komen.
Welke kosten moet ik maken voor de verkoop? Vast bedrag. Alleen € 29,95 servicekosten, met gegarandeerde verkoop. Niet van toepassing. Varieert. Adverteren bij Marktplaats kost € 26, maar verkoop en prijs zijn niet gegarandeerd.
Heb ik veel papieren rompslomp? Nee. Alleen eenmalig autogegevens invoeren en foto's uploaden. Niet van toepassing. Ja. Zelf zorgen voor overschrijving, vrijwaring en financiële afhandeling.
Hoeveel stress levert het op? Geen. De Autorola Verkoopservice regelt alles, zonder gedoe. Varieert. Onderhandelen over de inruilprijs kan stressvol zijn. Veel. Prijsonderhandeling, proefritten, vreemde mensen aan huis, en alles zelf regelen.

Gegarandeerd bod aanvragen

Vraag direct een gegarandeerd bod aan

Vul uw kenteken in en begin direct met het aanvragen van een gegarandeerd bod.

Bod aanvragen

Ervaringen van verkopers

Ervaring van J. De Klerk, Goes

"Misschien had er meer in gezeten maar de prijs die ik voor mijn Fiat Panda terugkreeg was redelijk goed. Zonder gedoe mijn Fiat verkopen was het belangrijkste en dat is gelukt. Ben best tevreden zo en zal, als dat nodig is, weer van de ANWB Autoverkoopservice gebruik maken . Bij de proefrit bij Hertz ging er nog wel honderd euro af omdat er een parkeerdeukje was ontdekt." J. De Klerk, Goes

Meer ervaringen