Auto inruilen of zelf verkopen?

Uw auto verkopen kan op verschillende manieren. Inruilen bij een dealer bijvoorbeeld, als u meteen een andere auto koopt. Een advertentie plaatsen en zelf uw auto verkopen kan natuurlijk ook. Of u kunt eenvoudig gebruik maken van de Autorola Verkoopservice.

Wat zijn de voor- en nadelen? En hoe zit het met de financiële verschillen?

Verschillende prijzen bij verkoop auto

Wat voor bedrag kunt u verwachten voor uw gebruikte auto? Let goed op: de prijzen op de tweedehands markt laten zich niet makkelijk vergelijken. Het hangt er helemaal van af hoe en aan wie u uw auto verkoopt.

  • Particulier. Op advertentiesites ziet u soms behoorlijk hoge prijzen staan voor precies zo’n auto als die u zelf wilt verkopen. Bedenk echter wel: dit zijn maar vraagprijzen. Het uiteindelijke bedrag zal in de praktijk een stuk lager uitpakken.
  • Inruil. Als u een nieuwe auto koopt doet de dealer een bod op uw huidige auto. Maar verkijk u daar niet op. Want een mooie inruilprijs betekent doorgaans dat u op de prijs van de nieuwe auto weinig tot niets kunt afdingen.
  • Via de Autoverkoopservice brengt uw auto wellicht minder op dan bij inruil. Maar u heeft wel uw handen vrij. En een sterke onderhandelingspositie als u een andere auto gaat kopen. U kunt dan korting bedingen op de nieuwe auto. Per saldo heeft u dan vaak toch een financieel voordeel.

Rekenvoorbeeld

U ruilt uw auto in bij de dealer

U verkoopt uw huidige auto via de Autorola Verkoopservice
Prijs nieuwe auto € 15.000 € 15.000
Mogelijke korting - -€ 750
Opbrengst huidige auto -€ 6500 -€ 6250
     
Bij te betalen € 8500 € 8000
Uw voordeel   € 500

Zelf een advertentie plaatsen

Een advertentie op websites als marktplaats.nl en speurders.nl is snel geplaatst. Maar vervolgens kost het u nog de nodige tijd en rompslomp. U moet afspraken maken met potentiële kopers die de auto komen bekijken of een proefrit willen maken. Dan de prijsonderhandelingen natuurlijk. En daarna nog de verdere afhandeling. Zelf verkopen kán een goede prijs opleveren, maar het is wel een heel gedoe.

Auto inruilen

Als u uw auto inruilt bij een dealer of autobedrijf heeft u zelf geen omkijken meer naar de verkoop. Maar u krijgt meestal minder voor uw auto dan bij particuliere verkoop. Een nadeel is ook dat u niet scherp kunt onderhandelen over de prijs van uw volgende auto. Als u uw oude auto inruilt krijgt u meestal geen korting op de auto die u koopt.

Uw auto verkopen via de Autorola Verkoopservice

Bij de Autorola-verkoopservice kunt u als particulier voor € 29,95 uw auto te koop aanbieden. Er wordt dan op uw auto geboden door een geselecteerd netwerk van 70.000 Europese autobedrijven. De hoogste bieding wordt binnen 3 werkdagen toegestuurd. Als u hiermee akkoord gaat, heeft u uw auto feitelijk verkocht en kunt u op afspraak de auto inleveren bij een Hertz-vestiging. En wordt binnen twee dagen het bedrag op uw rekening gestort. Dat is dus duidelijk, makkelijk en snel.