NAP-controle van de kilometerstand

Nadat u akkoord bent gegaan met het gegarandeerde bod van de Autorola Verkoopservice gaat Autorola B.V. aan de gang met de verdere afhandeling van de verkoop van uw auto. We voeren dan onder meer een controle uit bij de Nationale Auto Pas (NAP-controle). Dat gebeurt enkele dagen voordat de auto wordt ingeleverd, om de inname zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

NAP-controle kilometerstand

Bij de NAP-controle trekken we na of de kilometerstand klopt en of deze logisch oploopt vanaf de afgiftedatum van kenteken deel 1a. We lezen de kilometerstand af van de foto die u heeft ingestuurd. Als we op deze foto de kilometerstand niet goed kunnen lezen nemen we contact met u op om een nieuwe foto te vragen. Doorgaans levert de NAP-controle geen bijzonderheden op. Dan kunt u uw auto zonder problemen inleveren.

Onderhoudshistorie

Soms blijkt dat de kilometerstand van de auto niet logisch oploopt. Dan nemen we contact met u op en vragen we naar de onderhoudshistorie van de auto. Met een ingevuld onderhoudsboekje, of garagefacturen waar de kilometerstanden op staan vermeld kunnen wij de NAP-controle vragen de geregistreerde kilometerstanden te corrigeren.

Vervangen kilometerteller

Een onlogische kilometerstand kan ook het gevolg zijn van een vervangen kilometerteller. Dat is geen probleem als er garagefactuur is waarop staat dat de kilometerteller is vervangen en waar beide kilometerstanden op staan vermeld. Neem deze factuur mee bij het inleveren van de auto. Natuurlijk is het belangrijk dat u bij het aanvragen van een gegarandeerd bod de werkelijke kilometerstand aangeeft. Anders moeten wij het bod achteraf corrigeren.

Teruggedraaide kilometerteller

Soms is een onlogische kilometerstand bij de NAP-controle het gevolg van een teruggedraaide kilometerteller. Een correctie bij de NAP is dan niet mogelijk. Het terugdraaien van een kilometerteller is verboden. De overeenkomst wordt dan ontbonden: u kunt de auto niet verkopen via de Autorola Verkoopservice.

Gegarandeerd bod aanvragen

Vraag direct een waarde-indicatie aan

Vul uw kenteken in en begin direct met het aanvragen van een waarde-indicatie.

Waarde-indicatie aanvragen

Ervaringen van verkopers

Ervaring van Y. Hielkema, Friesland

"Aanvankelijk wilde ik mijn auto verkopen in Friesland door een advertentie in de plaatselijke krant te zetten. Niet zo'n goed idee, bleek al snel. Het kostte geld en het leverde uiteindelijk maar twee vage reacties op. Gelukkig wees een vriend mij op de ANWB Autoverkoopservice. Toen bleek mijn auto verkopen in Friesland een fluitje van een cent. Ik kreeg een keurig bod en het was nog sneller dan verkopen via de krant ook!" Y. Hielkema, Friesland

Meer ervaringen