Fotograferen schade aan de auto

Goede schadefoto's  
   
   
   

Een goede foto van een schade maakt het mogelijk dat onze taxateur kan inschatten hoeveel de waarde van de auto daardoor zakt.

Let op de volgende zaken:

  • Laat de hele schade zien
  • Maak de foto niet met te fel licht, maar het moet ook niet helemaal grijs zijn. Op de foto rechts kun je zien hoe de reflecties van het licht de diepte van de vervormingen duidelijk maken. Dat is de info die de taxateur nodig heeft.
  • Verder ziet hij hier dat niet alleen het spatbord, maar ook de motorkap en het zwarte deel onder de ruitenwissers schade hebben.
  • Zet de camera zo dicht mogelijk bij de auto. Dan zie je meer detail en worden de met een kwastje gerepareerde krassen zichtbaar.

Op grond van een goed beeld is de schade bekend en staat de waardedaling die daar bij hoort vast. Bij het innemen van de auto hoeft de prijs dan niet verder te worden verlaagd, omdat bijvoorbeeld de schade veel groter is dan uit de foto bleek.

Slechte schadefoto  
  De foto hiernaast moet duidelijk maken dat er schade op het dak was. Die zie je niet: door een combinatie van tegenlicht en een te laag standpunt kan de taxateur bijvoorbeeld niet beoordelen of het gaat om dofheid of om afgebladderde lak. Deze foto voldoet dus niet aan de norm dat hij de taxateur voldoende informatie geeft.

 

Gegarandeerd bod aanvragen >>

Vraag direct een gegarandeerd bod aan

Vul uw kenteken in en begin direct met het aanvragen van een gegarandeerd bod.

Bod aanvragen

Ervaringen van verkopers

Ervaring van M. Vermeulen, regio Rotterdam

"Ik vertrek naar het buitenland voor mijn werk dus ik wilde snel af van die auto af. Maar je auto verkopen in Rotterdam levert een hoop stress op, zo bleek al snel. De mensen die reageerden wilden allemaal afdingen, en dat gaat soms heel vervelend. Uiteindelijk wees mijn zus mij op de ANWB Autoverkoopservice. Dat bood uitkomst. Ik had snel mijn geld binnen en was van die auto af, zonder verder gezeur." M. Vermeulen, Rotterdam

Meer ervaringen